Concurs Editia III

Concurs Editia III

Concursul Horeca Expo Oltenia se va desfășura in data de 9 martie 2019, incepand cu ora 12:00 la Centrul Multifunctional Craiova.
Regulamentul desfăşurării Concursului:
Se pot inscrie cofetarii, patiserii si brutarii din toata regiunea Olteniei, pentru a intra in cursa pentru:
- Tortul anului 2019
- Painea anului 2019

CONCURS HoReCa

cofetarie

I. Tortul anului 2019- Creație artistică
Tematica: Iubirea față de mamă văzută de artistul cofetar

La această categorie concurenţii vor prezenta o piesă compusă din elemente structural şi decorative, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite trebuie să respecte tematica impusă.

Se vor depuncta acele creaţii ce nu vor respecta tema impusă - Iubirea față de mamă văzută de artistul cofetar.

Se pot folosi mai multe metode și tehnici în realizarea pieselor comestibile: figurine, flori, decoruri din pastă de zahăr, ciocolată, dantele comestibile, royal icing, pictură, aerografiere. Nu se accepta utilizarea elementelor artificiale, non-comestibile.

Nu există limite de greutate sau înălţime. Concurenții vor asigura toate elementele necesare expunerii pieselor (fețe de masă, platouri, suporți etc.).

Criterii de jurizare: originalitatea, respectarea tematicii, acurateţea, creativitatea (latura artistică).

Fiecare concurent va prezenta alături de lucrarea sa, înainte de jurizare, un titlu sugestiv, o mică descriere a piesei și sursa de inspirație .

În timpul jurizării concurenții nu vor fi lăsați să comunice cu membrii juriului (pentru a nu-i influența). Eventualele explicații și nelămuriri se vor acorda de către membrii juriului după desfășurarea concursului.

Câştigătorul va primi trofeul Tortul Anului 2019. Dincolo de trofeul acordat câştigătorului, acesta va beneficia de un voucher in valoare de 300 lei pentru achizitionarea unui sejur in strainatate si o campanie de promovare din partea organizatorilor pe pagina de facebook si pe site-ul dedicat evenimentului.
Taxa de înscriere este 100 RON/produs.

II. Tortul anului 2019- Compozitie
Tematica: Carrot cake

Pentru şansa de a câştiga trofeul Tortul Anului 2019, concurenții vor prezenta un tort cu compozitie de 25% carrot cake, inovativ cu o denumire originală.

Principalele criterii de departajare vor fi gustul, originalitatea și respectarea tematicii. După analizarea tuturor celorlalte criterii (respectarea tematicii, armonia cromatică, inspirația în alegerea denumirii etc.) juriul va trece la secționarea tortului şi la degustare.
Alte criterii apreciate de membrii juriului: calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziţia cremelor, disponibilitatea şi provenienţa ingredientelor folosite, caracterul sănătos al materiilor prime, armonia dintre elementele decorative şi interiorul tortului şi, nu în ultimul rând, originalitatea reţetei.

Fiecare concurent va asigura toate ustensilele necesare expunerii și degustării de către juriu a produsului (fețe de masă, platouri, tăvi, farfurii, lingurițe, cuțit, șervețele, apă etc.)

Fiecare concurent va prezenta alături de tort: denumirea tortului şi lista ingredientelor detailat (nu generalizate)
Forma: Tortul trebuie să aibă un singur nivel, forma rotunda, cu minim 3, maxim 5 texturi.

Criterii de jurizare: gustul și combinația / armonia / compatibilitatea gusturilor, aspect vizual, creativitate / inovație, ingredientele culinare folosite conform tematicii, autenticitate / originalitate.
Câştigătorul va primi trofeul Tortul Anului 2019. Dincolo de trofeul acordat câştigătorului, acesta va beneficia de un voucher in valoare de 300 lei pentru achizitionarea unui sejur in strainatate si o campanie de promovare din partea organizatorilor pe pagina de facebook si pe site-ul dedicat evenimentului.
Taxa de înscriere este 100 RON/produs.

CONCURS HoReCa

panificatie

Pâinea Anului 2019-realizată artizanal

La această categorie concurenţii vor avea sarcina de a prezenta o pâine fabricată în mod artizanal, procesul tehnologic în ansamblu fiind preponderent manual, dar se pot folosi utilaje pentru unele operații tehnologice

Produsul va fi însoțit de o prezentare oferind următoarele informații juriului: numele produsului; ingrediente folosite; care este elementul inovativ al produsului, în viziunea concurentului, de exemplu din punctul de vedere al ingredientelor, sau procesului tehnologic, sau din orice alte considerente

Criterii de jurizare: proprietăți organoleptice, aspect, formă, miez, coajă, gust, aromă, inovaţie.

Fiecare concurent va asigura toate ustensilele necesare expunerii și degustării de către juriu a produsului (fețe de masă, platouri, tăvi, farfurii, lingurițe, cuțit, șervețele, apă etc.)
Taxa de înscriere este 100 RON/produs.